Punaisia viivoja maailmankartalla

Kaikki alkoi siitä, kun nelisen kuukautta sitten Meksikossa ollessani aloimme poikaystäväni kanssa suunnitella seuraavaa yhteistä matkaamme. Etsiskelimme halpoja lentoja (tästä on aina hyvä aloittaa minkä tahansa matkan suunnittelu) ja muutama sekava hetki myöhemmin meillä oli lentoliput Intiaan.

Nuo muutamat sekavat hetket, joiden aikana elämässä voi tapahtua jänniä asioita, ovat kyllä elämän suola. Olen muun muassa joskus ostanut sekavana hetkenäni lentoliput New Yorkiin täysin hetken mielijohteesta. Reissu oli yksi elämäni parhaista, ja sanottakoon, että kyllä, uskon salaa ihan pikkuisen kohtaloon ja intuitioon ja sellaisiin hiukan elämää suurempiin juttuihin.

Helsinki, Moskova, Delhi, Frankfurt, Mexico City, Guadalajara, Cancun, Glasgow, Helsinki.

Ohessa upeasti taiteilemani lopullinen reissusuunnitelma kartalla (rakastan karttoja, en tiedä miksi).

Vasta tehtyäni tämän graafisen esityksen tulevasta matkastani, sain mahdutettua mieleeni, että olen tosiaan lähdössä aika pitkälle reissulle ja aika kauas. Kartalla on yhteensä kahdeksan pistettä, ensimmäisen ollessa Helsinki-Vantaan lentoasema 12.12.2014. ja viimeisen ollessa Helsinki-Vantaan lentoasema toukokuussa 2015.

Helsinki-Vantaalta lennän ensin Moskovan kautta Delhiin. Moskova on siis toinen piste kartalla, vaikka en siellä viivykään muutamaa tuntia enempää. En ole koskaan aikaisemmin käynyt Venäjällä, joten tämän takia halusin sisällyttää Moskovan yhdeksi pisteeksi. Delhissä tapaan poikaystäväni 13.12. ja Intiassa vietämme pari viikkoa, junaillen ympäri Pohjois-Intiaa.

 

Matka jatkuu 29.12. Delhistä Frankfurtin kautta Mexico Cityyn. Siellä majoitumme ystävän luona ja vietämme uuden vuoden, sekä samalla 1-vuotis vuosipäiväämme yhdessä! Uuden vuoden jälkeen lennämme Guadalajaraan, jossa olemmekin sitten vähän kauemmin.

Reissu on rakentunut kuukausien kuluessa pala palalta. Yhdessä vaiheessa esimerkiksi minulla oli lentoliput Intiaan, muttei sieltä takaisin. Seuraavaksi minulla oli lentoliput Intiasta Meksikoon, muttei takaisin Suomeen. Ympyrä sulkeutui (jokseenkin) eilen, kun varasimme lentoliput Cancunista Glasgow‘hun, josta muutaman päivän kuluttua lopulta lennämme Suomeen. Tämä tarkoittaa sitä, että paluumatkalla ennen lentoa Cancunista täytynee pistäytyä Karibian merellä asuvan ystävän luona pari päivää ennen lentoa. Ihan vaan vanhaa ystävää moikkaamassa – Karibian merta siis!

Lähtöön on nyt puolitoista viikkoa ja viime hetken ihmisenä järjestelen nyt noin kymmentä asiaa samanaikaisesti: Intian viisumi odottaa noutajaa suurlähetystössä Helsingissä, huoneeni alivuokraus on käynnissä ja enää pitää päättää, kenet innokkaista hakijoista valitsen huonettani asuttamaan, rinkka odottaa tyhjillään huoneeni nurkassa (olen kenties universumin huonoin pakkaaja millä tahansa mittapuulla tai lähestymistavalla mitattuna; on todennäköistä, että repusta löytyy lopulta kaikkea tuiki tarpeetonta, fiilispohjalta reppuun sullottua ja järjettömän painavaa tai/ja tilaavievää), rokotukset on viimeistä pistosta vaille valmiina, jonka käyn ottamassa sopivasti päivää ennen lähtöä. Näiden lisäksi pitäisi vielä suorittaa pari tenttiä yliopistolla, ennen kuin voin alkaa fiilistellä reissuun lähtöä toden teolla!

Pian mennään!

-N

3 vastausta artikkeliin ”Punaisia viivoja maailmankartalla

  1. Vau! Hieno reitti. Olin itse viime vuoden alussa 3kk maailmanympärireissussa ja junailun myös Pohjois-Intiassa 🙂 mielenkiintoista mutta väsyttävää. Mulla voi olla jotain vinkkejä takataskussa jos jotain tulee mieleen! 🙂 odotan innolla sun tarinoita sieltä!

    • Hei, osuit naulan kantaan! Meinasin kyselläkin vinkkejä Intiassa matkailuun, on nimittäin ensimmäinen Intian matkani kyseessä. Olen lukenut ja kuullut, että matkustaminen siellä on aika stressaavaa, ja olemmekin yrittäneet varautua sekä konkreettisesti (junalippuja jo osteltu) sekä henkisesti. Mutta kaikki vinkit ovat hyvin tervetulleita! 🙂 kävitkö esimerkiksi jossain ashramissa? Jos voit suositella jotain, niin kerro toki! Päivitän vielä myöhemmin blogiin tarkemman Intia-suunnitelman ennen lähtöä!

      • Teillä on suunnitelmat sitte jo hyvällä mallilla! Junalippujen kanssa kannattaa varautua yllätyksiin, joissakin tapauksissa makuupaikka ei olekaan makuupaikka jne… Itselle ei onneksi käynyt niin, otettiin silloin Delhistä yhden hostellin kautta liput ja hotellit ja kaikki meni hyvin. En käynyt ashramissa. Yks mikä tuli mieleen niin öisin on hotelleissa (tasosta riippumatta) aivan ÄLYTTÖMÄN kylmä ja olin itekin siellä siis tammikuussa. Makuupussissa villasukat jalassa ja ihan hypotermian partaalla heräilin öisin. Eli kannattaa varautua! Delhissä Paharganjilla kyllä myydään makuupusseja ja sukkia 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *